Magyar halétel.
A csukát pikkelyeitől megtisztítjuk, megmossuk, és a hátán kétoldalt felhasítva, először a gerinccsontot vesszük ki, és a hátán keresztül szedjük ki a belsőrészét, és mossuk ki a hasüreget. Kivesszük kopoltyúját is.
A tölteléket úgy készítjük el, hogy a hátán levő húst elvékonyítjuk, illetve kétoldalt jó ujjnyi vastagon levágjuk a hal húsát úgy, hogya bőrt meg ne sértsük. Kiszedjük belőle a vékony szálkákát és finomra vagdaljuk egy egész főtt tojással együtt.
Ezután 6 dkg vajat habosra keverünk 2 egész nyers tojással, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a finomra vagdalt zöldpetrezselymet, pirospaprikát, a reszelt citrom héját, a megvagdalt halat és a tejben áztatott és kicsavart zsemlét.
Betöltjük a csuka hasüregébe, hátán összehúzzuk, megkenjük vajjal és becsavarjuk zsírpapírba, majd keskeny tepsiben megsütjük. Tálalása felszeletelve vajas burgonyával történik és külön tartármártást adunk hozzá.
Beküldte: Tamás - Datum: 2007-11-01 17:31:32