Magyar leves.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és állandó keverés mellett kisütjük. A zsír felét félretesszük a lebbencspirítás céljára. Ha szépen megpirult, zsírjáról leszűrjük és a zsírban finomro vágott hagymát pirítunk.
Ha a hagyma megpirult, pirospaprikával meghintjük, gyorsan elkeverjük és kevés hideg vizzel felengedjük.
Újból zsírjára pirítjuk és hozzáadjuk az egyforma apróra összevágott és jól megmosott burgonyát, kissé tovább pirítjuk vele, amíg üveges lesz.
Megsózzuk, törött borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a megtisztított és jól megmosott, egyenlő darabokra összevágott friss paradicsomot és zöldpaprikát majd csontlével felengedjük.
Közben a lebbencstésztát a szalonna zsírjában megpirítjuk.
Ha a burgonya már félig puha, belefözzük a megpírított lebbencstésztát, a leszűrt töpörtyűt és a levest megfőzzük. Utána ízesítjük és forrón tálaljuk.
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-12-05 11:15:47