Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Uborkasaláta

Magyar saláta.

Kategória:
saláták
Ország:
magyar
Főre:
0

groen_arrowHozzávalók

  • uborka
  • ecet
  • 1 kg uborka
  • ecet
  • cukor
  • törött bors
  • olaj.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk, kis ideig állni hagyjuk, majd kinyomjuk belőle a sós levet és páclével leöntjük. Tálaláskor meglocsoljuk kevés olajjal s meghintjük törött borssal és pirospaprikával. Ízesíthetjük kevés reszelt vöröshagymával vagy összezúzott fokhagymával is.
Páclé: cukorral, sóval, ecettel, amelyet ízlés szerint kevés vízzel hígítunk.A saláta páclébe kevés finomra vágott tárkonyt, hagymát, metéIőhagymát vagy vagdalt zöld petrezselymet is keverhetünk. A lébe beleforgatjuk a salátákat, tálra rakjuk, kevés lével és kevés olajjal megöntözzük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-10-14 20:47:51

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá