Osztrák torta.
A tortát fogyasztás előtt egy-két nappal készítsük el.
A vajat a cukorral habosra keverjük, ezután egyenként belekeverjük a 2 tojást, a sót, a citromhéjat a fahéjat.
Belekeverjük a mandulát, és zsírpapírba csomagolva néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztamassza kb. 3/4 részét egy kb. 30 cm átmérőjű kerek tortasütőben kinyújtjuk úgy, hogy a széle kb. 1 cm magas peremet képezzen.
Ezután egy fél pohár málnadzsemet teszünk rá, majd a maradék tésztát kilisztezett nyújtódeszkán kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, és 2 cm széles szalagokat vágunk belőle.
A szalagokat egymást keresztezve a lekváros részre helyezzük.
Végül egy egész felvert tojással megkenve kb. 15 percig előmelegített középmeleg sütőben aranybarnára sütjük. Cikkekre vágjuk fel mint egy tortát
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-04-24 19:43:00