Magyar torta.
Tészta
A tojások sárgáját a cukorral,olajjal,fél dl vízzel, citromhéjjal jól kikeverjük, majd a lisztet is beletesszük.(A lisztbe előzőleg belekevertük a sütőport.) A tojások fehérjét felverjük és óvatosan az előbbi masszába forgatjuk. Ezután két részre osztjuk. Az egyik részbe beleszitálunk 2 evőkanál kakaót, a másik fél dl vizet. Jól összedolgozzuk.
Két egyforma őzgerincformát(vagy bármilyen hosszúkás formát) kivajazunk,kilisztezünk és beleöntjük az egyikbe a sárga,a másikba a barna tésztát.(Lisztezés helyett használhatunk sütőpapírt is!)
Úgy sütjük,mint a piskótát.Ha megsült,deszkára borítva hagyjuk kihűlni.
Krém
A krémhez a vajat a cukorral, rummal jól kikavarjuk habosra. 1 csomag hidegen kikeverhető vanília pudingport 2dl hideg tejjel gyorsan (mert azonnal kocsonyásodik)csomómentesre összekeverjük, majd összedolgozzuk a vajas masszával és az aromával. Az összeállításhoz a már kihűlt tésztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.Kiterített alufólián egymás után rendezzük a szeleteket.Egy barna,egy ujjnyi krém,egy világos ,egy ujjnyi krém,egy barna, stb.Szorosan sorjázzuk ,míg el nem fogy. Célszerű két rövidebb rudat készíteni belőle.
Glazur
Csokis glazurt öntünk a tetejére. Ehhez kb.6-7dkg cukrot fél dl vízzel kikeverünk, felfőzzük, bele a kakaó. Levesszük, bele a vaj. Leöntjük vele a rudakat. Hidegre tesszük. Ferdén szeleteljük, hogy tarka legyen.
Beküldte: Kőszeginé Juli - Datum: 2007-11-10 17:42:20