Magyar torta.
5 tojásból 10 dkg cukorral, 10 dkg liszttel 4-5 torta nagyságú piskótalapot sütünk. Habüstben simára keverünk 3 dl tejjel 5 tojássárgáját, 20 dkg cukrot, hozzáadunk fél rúd vaníliát, ezután felforraljuk. Ha felforrott, azon melegen hozzáteszünk 1,5 dkg hideg vízben megáztatott zselatint, jól összekeverjük és lehűtjük. Ha kihűlt, hozzákeverünk 4 dl tejszínből felvert kemény habot. Tortaformát zsírpapírral kíbélelünk, aljára egy pískótalapot teszünk. Rummal meglocsoljuk, erre krém et öntünk, elsimít juk, meghíntjük rumba áztatott mazsolával, apró kockára vágot: narancshéjjal, cukrozott gyümölccsel, erre piskótalapot teszünk, ísmet meglocsoljuk rummal, ezután krém et, mazsolát, gyümölcsöt szórunk rá. Ezt ismételjük míg a forma megtelik. Tetejére krémet kenünk. Jégszekrénybe tesszük. Ha megfagyott, a tortakarikát óvatosan levesszük róla, a zsirpapírt eltávolítjuk és üvegtálra csúsztatjuk. Tejszínhabbal és cukrozott gyümölccsel díszítjük.
Ha ízlett az Orosz Krémtorta kóstolja meg a finom
Sacher Tortát is!
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-09-21 22:52:38